The Tossers

Nazwa: The Tossers

Kraj pochodzenia: USA

Rok założenia: 1993

Status: Aktywny

The Tossers to sześcioosobowy celtycki zespół punkowy z Chicago, Illinois, założony w lipcu 1993 roku. Koncertowali z Murphy’s Law, Streetlight Manifesto, Catch 22, Dropkick Murphys, The Reverend Horton Heat, Flogging Molly, Street Dogs, Clutch, Sick of it All i Mastodon. Supportowali The Pogues w Nowym Jorku w Dzień Świętego Patryka w 2007 roku. The Tossers mieli zaszczyt zagrać w Kennedy Center w maju 2016 roku. Zespół poprzedza bardziej znane celtyckie zespoły punkowe, takie jak Dropkick Murphys i Flogging Molly , które powstały odpowiednio w 1996 i 1997 roku. Ich najnowszy album, zatytułowany „Smash the Windows”, został wydany 3 marca 2017 roku.

Tłumaczenie wpisu grupy z Wikipedii

Członkowie

  • T. Duggins – wokal, mandolina
  • Aaron Duggins – tin whistle
  • Mike Pawula – gitara
  • Bones – perkusja
  • Peter Muschong – bas
  • Emily Ruth Constantinou – skrzypce

Dyskografia

Albumy:

  • The Pint of No Return (1994)
  • We’ll Never Be Sober Again (1996)
  • Long Dim Road (2000)
  • Purgatory (2003)
  • The Valley of the Shadow of Death (2005)
  • Agony (2007)
  • On a Fine Spring Evening (2008)
  • The Emerald City (2013)
  • Smash the Windows (2017)

EPki:

  • The First League Out from Land (2001)

Splity:

  • The Tossers/The Arrivals (1998)
  • Citizen Fish/The Tossers (2001)

Koncerty:

  • Live at The Metro 18 November 2004 (2004)
  • Gloatin’ and Showboatin’: Live on St. Patrick’s Day (2008)

Składanki:

  • Communication & Conviction: Last Seven Years (2001)

Linki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *